Sos de marar

de lia maria in Clasice, 2 Iun 2010 | 27091 vizualizari

 

Miezul de la cartofii umpluti, l-am pus la steamer pentru 20’ si am servit cu sos de marar si carne fiarta de cocos.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura marar verde
  • 1 lingura de faina
  • 1lingura ulei
  • 250g lapte
  • Sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de marar:

Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’ cu atentie sa nu se arda, apoi stingem cu laptele. Amestecam incontinuu sa nu se faca cocolose, adaugam mararul si sarea. Daca sosul este prea gros, mai subtiem cu putin lapte. Dupa 10’ sosul este gata.

Se serveste cu cartofi si carne fiarta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

anomisana 1

03.06.2010, 20:08

Draga Lia, sosul acesta este o nebunie. La reteta ta, am adaugat vreo doua linguri de smantana. Am ma pregatit cartofi noi marunti, fierti si apoi prajiti, si niste pulpite de pui la punga. Acum parca suntem niste robotei de cat am mancat. Bine ca nu suntem la cura de slabire.

lia maria 1

04.06.2010, 18:39

ma bucur ca ti-a placut anomisana

anomisana 1

07.06.2010, 20:19

Este putin spus mi-a placut. A fost o nebunie, iar sotul meu a lins farfuria, desi de obicei nu face asta. Desi initial s-a strambat cand l-a vazut si a intrebat cum putem manca asa ceva, soacra mea a gustat si ea, apoi a mancat, iar a doua zi m-a sunat sa-mi ceara reteta, sa faca si ea. 5 furculite de la noi, ca data trecuta am uitat.

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos bechamel